Cum spălăm și cum călcăm tricourile imprimate

Dragilor mai întâi de toate vreau să știți că aceste tricouri sunt imprimate prin transfer termic prin sublimare, folosind cerneală specială de sublimare. prin două tehnici: hârtie de transfer specială pentru bumbac și prin diverse folii de vinil.

Tricourile realizate prin hârtie de transfer (în general cele albe și cu culori deschise) sunt mai sensibile și au un regim de întreținere mai special. Se spală la o temperatură maximă de 40 de grade și la un program al mașinii automate de maxim 30 de minute. Tricoul se introduce în mașina de spălat întors pe dos, pentru a feri imprimeul de expunerea directă la detergenți sau frecare de celelalte haine. După spălare tricoul se lasă la uscat și apoi se calcă tot pe dos, fără a aplica fierul de călcat direct pe imprimeu, ci doar pe spatele acestuia. După câteva spălari, dacă observați o scădere a intensității culorilor, le puteți reaprinde acoperind imprimeul cu hârtie de copt și apoi aplicând pentru câteva secunde (5-10) fierul de călcat. Prin căldură cerneala reacționează și culorile se „reaprind”, își sporesc într-un anumit grad intensitatea.

Tricourile realizate prin folii de vinil sunt mai rezistente și sunt în general cele cu culori închise (negru, albastru, verde, roșu, etc.) și cu mesaje monocrome sau cu 2-3 culori aplicate. La fel se spală pe dos, dar rezistă la temperaturi de până la 80 de grade, și la programe al mașinii automate de maxim o oră. Călcarea tricoului se face tot pe dos. Vă recomandăm să nu încercați să exfoliați folia de vinil de pe tricou, deși ea este foarte rezistentă și greu de îndepărtat.

Cu cât sunteți mai grijulii cu întreținerea tricourilor cu atât le prelungiți viața prin păstrarea calității imprimeului.

Mai jos aveți și un filmuleț în limba engleză în care puteți afla câteva sfaturi legate de spălarea tricourilor realizate prin hârtie de transfer termic.